PreMedia - länken mellan kreativitet och publicering

PreMedia

Det mesta som ska publiceras behöver handpåläggning mellan den kreativa fasen och publicering: PreMedia

PreMedia är vårt samlingsnamn för tjänster med mer eller mindre tekniska namn. Exakt vilka, är egentligen inte så viktigt. Det som räknas är slutresultatet - perfekt optimerade kampanjer.

PreMedia för alla format

PreMedia behövs för alla publikationer, i större eller mindre utsträckning. Du behöver inte tänka på något - vi tar hand om dina bilder och layout, skapar anpassade PDF-filer och skickar till tillverkaren. Mods har optimerat otaliga annonser och stortavlor men även draperat husväggar i New York och Peking med reklammaterial.

Vad vi gör inom PreMedia

 • Color Management

  Color Management, eller färghantering, är viktigt för ett perfekt slutresultat. Vi ser till att all den tid som du har investerat i kreativitet, foto och design tas tillvara och förmedlas på samma sätt, oavsett media. För din kampanj ska ju se lika ut överallt, eller hur? Vare sig slutprodukten är papper, plast, tyg, metall eller digitalt.

  Det finns en del fallgropar inom Color Management som vi har koll på och hjälper dig med. Du behöver inte veta hur profiler, upplösning och övertryck fungerar och hänger ihop - vi anpassar din produkt till slutmedia med optimal färghantering, konvertering och interpolering. Hela vägen till leverans. Om det behövs en färgreferens skapar vi utskrifter certifierade enligt gällande standarder.

 • Automatisering

  Mods har kapacitet för att ta hand även om stora flöden. Dagens kampanjer omfattar ofta ett stort antal bilder och format för en mängd olika media. Och fort ska det gå. Många processer kan automatiseras vilket både frigör tid och höjer säkerheten. Vi har tekniken, processerna och erfarenheten på plats för att leverera högsta möjliga kvalitet på snabbast möjliga sätt. Oavsett storlek, antal och val av tryckmetod.

  Automatisering, exempel på användningsområden

  • Konvertering
  • Interpolering
  • Återkommande repetitiva processer som att konvertera PDF-filer till JPG-format och tvärtom
  • Beskära filer till vissa format
  • Metadata-taggning av filer
  • Optimerade och kontrollerade PDF-filer för tryck
 • Originalarbete

  Anlita oss också gärna för originalarbete i alla former! Utifrån ett masterdokument eller en mall tar vi fram formatanpassningar och språkversioner för alla typer av produktioner, från butiksmaterial till omfattande produktkataloger. Eftersom språk skiljer sig åt med exempelvis olika ordlängd gör vi språkadaptioner för ett perfekt resultat.

 • Print Proofing & Print Simulering

  Print Proofing och Print Simulering är två sätt att visuellt kontrollera att slutresultatet blir exakt som du tänkt dig. Om din produkt ska hamna på någon form av bärare - papper, plast, tyg och så vidare - behöver man godkänna på liknande sätt. Med ett Print Proof får du och tryckaren en referens att jämföra mot i form av ISO-certifierade utskrifter enligt internationella standarder.

  Print Simulering är en god idé om du har mer krävande produktioner som blandar PMS-färger och fyrfärgstryck. Då simulerar vi hur det färdiga trycket kommer att bli med hjälp av ett provtryck på samma typ av bärare. Ta förpackningsdesign - den bjuder ofta på mycket färg och är normalt långlivad. Där är en välgjord printsimulering mycket värd för dig som designer, men framförallt för slutkunden. Du ser direkt hur dina färger kommer att bli och hinner göra justeringar så att de blir perfekta även i slutresultatet.