Skapa magi med Motion Design

Motion Design

Motion Design är inte trolleri. Bara nästan. Men upplevelsen är densamma

Med Motion Design lyfter vi ditt digitala innehåll till nya höjder med hjälp av animation och visuella effekter. Ett kreativt sätt att förstärka dina koncept och idéer, med finess och fantasi.

Motion Design fångar intresse

Den stora informationsmängden idag gör det allt svårare att nå ut. Genom att dra nytta av hur människans hjärna är programmerad - att upptäcka rörelse - kan vi skapa innehåll som väcker uppmärksamhet. Mods tar fram rörligt material för dina digitala kanaler och skänker det där lilla extra som kan vara hela skillnaden mellan bra och fantastiskt.

När vi producerar Motion Design och animation utgår vi från ett befintligt koncept eller brief och vidareutvecklar det med exempelvis 2D, 3D eller stop motion-animation. Men vi kan också leverera hela den kreativa processen: konceptutveckling, manus, storyboards, illustration, design och produktion.

Exempel på användningsområden för Motion Design

 • Annonser och innehåll på sociala medier
 • Webplatser
 • Nyhetsbrev
 • Rörliga kampanjer utomhusreklam
 • Digitala reklamskärmar
 • Explainer videos

Upplevelsen ska vara lika, överallt

En kampanj består idag ofta av både rörligt och stillbild, och det är viktigt att färger och färgtoner förmedlar samma budskap och känsla. Därför färganpassar vi allt filmat material så att det hänger ihop med tillhörande stillbildsserie. Och tvärtom såklart.

Eftersom du också kan anlita oss för premedia, retusch och andra bildhanteringstjänster kan du vara säker på att ditt budskap förmedlas på samma sätt oavsett media.

Ordlista

 • Color grading

  Color grading är en del av postproduktionen där man ställer färger och toner för att framhäva rätt stämning och känsla. Processen är väldigt lik det vi gör när vi retuscherar stillbilder åt våra kunder, även där är en stor del av jobbet att se till att färger och toner i bilden förmedlar rätt känsla.

 • Infographic / explainer video

  En infographic är en visuell representation av data eller information som skapar en lättförståelig och tydlig översikt av ett ämne, och gör det lättare för mottagaren att ta till sig informationen. En infographic kan vara både statisk och rörlig.

  En explainer video är en rörlig infographic, ofta lite längre och mer ingående. En explainer video kan med fördel också ha en voice over/berättarröst för att ytterligare förtydliga budskapet.

 • Motion Graphics / Motion Design

  Motion Graphics och Motion Design är rörlig grafisk design. En Motion Designer använder sig av element och principer från grafisk design, men i rörlig form. Ofta handlar det om rörlig text, grafiska element, illustrationer, ikoner eller andra visuella effekter tillsammans med video och animation för att skapa en motion graphic. Vanliga användningsområden är annonser och kampanjer för TV eller web, webdesign, vinjetter till film och serier eller animerade logotyper.

 • Stop-motion animation

  Stop-motion animation är en traditionell animationsteknik som har fått ett uppsving på senare år genom sociala medier. Man tar en serie stillbilder på ett motiv och gör en mycket liten förändring i motivet mellan varje bild. När bildserien byggs ihop till ett videoklipp skapas en illusion av rörelse i filmen. Ett välkänt exempel på tekniken är filmen The Nightmare Before Christmas som är filmad helt i stop-motion med hjälp av modeller och dockor.

Läs gärna vad vi kan göra inom retusch!

retusch

Retusch - få dina bilder exakt som du vill ha dem

Retusch är ett hantverk i nära samarbete mellan retuschör och kreatör. Fråga oss, vi är specialister på bildbearbetning för e-com, print och digitala kanaler.

Läs mer om retusch